Guide - så kommer du igång med Payhour

Det första du behöver göra är att ladda ner appen - följ länkarna nedan för att ladda ner appen. Vi rekommenderar att du tillåter Payhour-appen att använda din platsinformation när du använder appen. Om du inte gör det kommer du inte kunna få några förfrågningar.

När du laddat ner appen kan du följa dessa
enkla guider över hur du:

- Skapar din profil i appen

- Hur du lägger till en profilbild

- Så gör du för att kunna få förfrågningar

- Hur du besvarar en förfrågan

- Så startar du ditt uppdrag

- Inställningar/chatt/notifierings-signal m.m

Det första steget är att uppge dina kontaktuppgifter och läsa igenom Terms & Conditions. När du gjort det och klickat på Sign Up får du en verifikationskod skickat till dig via SMS som du behöver uppge i nästa steg.

1

När du verifierat ditt mobilnummer är du redo att skapa din profil! Följ stegen nedan för att slutföra registeringen.

2

Så skapar du din profil!

"Mini CV" samt "Dina senaste arbetsplaterna" är information som restaurangerna kommer att kunna läsa om dig så lägg lite tid på att göra en kort men målande beskrivning av dig. 


Körkort, bankuppgifter etc. är information som enbart Payhour ser och som vi behöver för att kunna betala ut lön till dig. 

3

Nu är du nästan klar med registeringen.

Avslutningsvis väljer du din erfarenhetsnivå/kategori som du vill jobba inom. Är du osäker kan det vara bra att välja den lägre. Att byta kategori är enkelt, meddela bara oss så fixar vi det! 

4

Nu är du klar - din profil för Payhour har skapats! Vi kommer nu att granska dina uppgifter och återkoppla till dig, efter det är du redo att börja jobba med Payhour!

5

Test

Så lägger du till en profilbild

När du skapat din profil och blivit godkänd av Payhour ska du lägga till en profilbild som restaurangerna kommer se när de söker personal. Välj en bild som representerar dig.

1. När du första gången startar din app så kommer du ha ett helt öppet schema. Du är alltid tillgänglig. Genom att ställa in ditt schema får du förfrågningar på tider och dagar som passar dig.


2. Appen ställer dig  "On-

Duty" per automatik. Ställer du dig "Off-duty" får du inga förfrågningar. Du blir osynlig för restaurangerna. Det samma gäller om du aktivt väljer att loggar ut från appen, då blir du inte heller sökbar för restaurangerna.


Appen fungerar utmärkt att ha i "viloläge" dvs, du kan stänga ner appen och ändå vara sökbar för restauranger och få förfrågningar. 


Tips, är du bortrest/upptagen under ex 1 vecka. Ställ dig då som upptagen i Schemat för den veckan så kan du få förfrågningar för uppdrag efter din upptagna period. Väljer du istället "Off-Duty" blir du aldrig sökbar för restaurangerna. 


Så ställer du ditt Schema

 Se filmen nedan för att ställa in din tillgänglighet!

Så gör du för att kunna få förfrågningar

Kort om schemat:

- Du kan ställa in dig som tillgänglig/upptagen för hela dagar.

- Du kan ställa in om du bara vill jobba helger/kväll/dagtid.

- Du kan enkelt kopiera en inställning för en dag till flera dagar med funktionen "Upprepa för" när du klickat på en dag du redigerat.

Så här ser det ut när du får en uppdragsförfrågan från en restaurang!

När en restaurang har valt att skicka en förfrågan till dig får du en notifiering i mobilen "A new task has been assigned."

När du öppnar Payhour-appen kommer du mötas av denna bild. Här kan du se vem som skickat uppdraget, vilka tider som avses samt se en kort beskrivning av uppdraget. Här väljer du enkelt att Acceptera eller Neka uppdraget.


 Accepterar du uppdrag så är det du som fått det! (restauranger skickar oftast ut uppdraget till fler än en person så den som först accepterar uppdraget får det.)

Kalendern hittar du genom

att klicka på datumet i appen.

Uppdrag du accepterat hittar du i kalendern

I kalendern ser du dina accepterade uppdrag. De är markerade med en grön "plupp". Markera dagen med en grön plupp och klicka på "Se Uppdrag" 

När du klickat på datumet i kalendern och valt "visa uppdrag" kommer uppdraget du accepterat att visas, likt bilden nedan. Klicka på uppdraget för att komma vidare. Där kan du läsa mera om uppdraget eller starta ditt uppdrag. 

 

Nu är dagen här - du ska ut på uppdrag via Payhour. Antingen ser du direkt ditt accepterade uppdrag när du startar appen eller så hittar du det genom att klicka på aktuellt datum i kalendern (se avsnittet ovan) och plockar upp uppdraget därifrån. 


Du startar uppdraget genom att dra markören "starta arbetspass" åt höger. Vi rekommenderar att du är på plats ca 15min innan uppdraget börjar. När du aktiverat "starta arbetspass" kommer uppdragsgivaren få ett SMS om att du är på plats. Funktionen är ingen stämpelklocka så det påverkar inte den faktiskt arbetstiden utan är ett verktyg som meddelar oss och restaurangen att du är på plats och är redo att köra igång! 

Så startar och avslutar du ditt uppdrag! 

När du arbetat klart är det dags att checka ut från appen. Är det så att du jobbat över, fyller du i övertid samt vem som godkänt det (se bild). Sen väljer du löneutbetalning innan du kan avsluta ditt uppdrag. Du avslutar uppdraget genom att dra markören "avklarat" åt höger! 


Du har två val när det gäller löneutbetalning, "vanlig" med utbetalning den 25e kommande månad eller "Inom en bankdag mot 5% kostnad." (anledningen till att det kostar 5% är att vi tar en kreditrisk, kunden har ännu inte betalt oss)

Sista steget när du slutfört ditt uppdrag är att betygsätta arbetsplatsen. Ditt betyg är inte synligt för restaurangen och vi använder det för att utvärdera och förbättra. För oss är det viktigt att snabb fånga upp om något exemplevis skulle vara på tok och för att kunna utbilda våra kunder i att skapa så bra förutsättningar som möjligt för vår personal. Även kunden betygsätter dig som arbetar för Payhour, även det sker anonymt men ett medelbetyg visas för våra kunder när de väljer personal.  

Tveka inte att höra av dig om du har några frågor eller funderingar - vi finns här för dig! 

Vi finns i chatten i appen eller via telefon och mail:


08-446 828 04
hello@payhour.se

Inställningar/chatt m.m

Från huvudmenyn i appen hittar du inställningar och flera fiffiga funktioner för appen. Bl.a. en inbyggd chattfunktion där vi snabbt svarar på frågor. Du hittar även kontaktuppgifter till oss, funktion för att ställa ditt schema samt göra olika inställningar som att ändra signal/rington när du får notifieringar om uppdrag från restauranger etc.